Logga in på våra medlems/konsultsidor
Glömt lösenordet? Skapa konto
Avtal 2017 > Röster från branschen
sök på eio.se
Sök
Sajtkarta
Sajtkarta
 

Röster från branschen

 
"Lärlingar - för dyra för småföretagare"
I en intervju som tidningen VVS Forum har gjort med Fredrik Persson som driver Norrlandskustens Rörtjänst i Själevad berättar han om sin egen erfarenhet av lärlingar och att det som liten företagare kan vara besvärligt att ha lämpliga jobb i tillräcklig omfattning. Det blir ...  Läs mer.
Vi vill stärka kollektivavtalens ställning
Den 22 februari publicerades en debattartikel i tidningen Arbetet som vi, tillsammans med Glasbranschföreningen, Måleriföretagen i Sverige, Plåt & Ventföretagen, Maskinentreprenörerna och Sveriges Byggindustrier skrivit om vikten av attraktiva kollektivavtal.  Läs mer.
Tjänstemannaavtalet: tider och löner i fokus
Den 14 februari lämnade vi över våra yrkanden rörande Tjänstemannaavtalet till våra motparter. Fokus i årets avtalsrörelse ligger  bland annat på att utveckla en medarbetarnära lönebildning samt att uppdatera reglerna för arbetstiderna. Se Ulf Nordström berätta mer om våra p...  Läs mer.
Lönerna: ”Vi vågar inte anställa”
När representanter från flera arbetsgivarorganisationer och företag träffades i Umeå i veckan, på inbjudan av Svenskt Näringsliv, stod det klart att oron för en fortsatt hög lönekostnad är stor.  Läs mer.
”Håll nere lönekraven, 6F”
Inför avtalsrörelsen 2017 varnar Installatörsföretagen för att tillväxten i branschen sjunker, samtidigt som den utländska konkurrensen ökar. ”I kommande avtalsförhandlingar måste goda förutsättningar ges företagen i branschen att stärka sin konkurrenskraft”, skriver Install...  Läs mer.


Här kan du se filmen som förklarar det så kallade märket på 45 sekunder.
EIO logga
Elektriska Installatörsorganisationen EIO
Installatörsföretagen Service i Sverige AB
Copyright © 1906-2013 | Om webbplatsen
Ringvägen 100
Box 17154
104 62 Stockholm
Tel. 08-762 76 00
Fax. 08-669 86 80
info@eio.se
Kontakta oss