Logga in på våra medlems/konsultsidor
Glömt lösenordet? Skapa konto
Nyheter > Nyheter
sök på eio.se
Sök
Sajtkarta
Sajtkarta
 

Kollektivavtalet för Larm & Säkerhet klart

Nyheter
Installatörsföretagen samlar nu hela installationsbranschen med ett nytt kollektivavtal för sektorn Larm & säkerhet. Avtalet är anpassat efter en bransch som vuxit snabbt de senaste åren och väntas växa minst lika snabbt framöver.
– Genom att erbjuda ett kollektivavtal som är anpassat efter larm- och säkerhetsföretagens förutsättningar hoppas vi nu att fler företag i den här branschen väljer att teckna kollektivavtal, säger Ulf Nordström som förhandlat fram avtalet. 
Företagen inom larm- & säkerhet har tidigare inte haft något självklart val av arbetsgivarorganisation och kollektivavtal. Installationsavtalet, som är tecknat mellan EIO och SEF, är främst avsett för installationsföretag som utför behörighetskrävande elektriska installationer. Det finns därför krav på att de anställda ska ha en utbildning som inte är relevant för larm- & säkerhetsföretagen. De har också upplevt de ackordsregler som problematiska för deras verksamhet och efterfrågat en större möjlighet till lokala anpassningar. 

 – I brist på ett kollektivavtal som är anpassat till deras förutsättningar är den här expansiva branschen splittrad mellan flera olika fackförbund och arbetsgivarorganisationer. Det gör att många arbetar med kollektivavtal som inte är anpassat för verksamheten eller helt utan kollektivavtal. Vi har därför arbetat för få till ett avtal för den här branschen, förklarar Ulf. 

Det finns många fördelar med att omfattas av ett kollektivavtal och att vara medlem i Installatörsföretagen. Vissa delar av lagstiftningen inom arbetsrätten är dispositiv och ger parterna möjlighet att komma överens om andra lösningar som är anpassade efter branschen. Ett kollektivavtal ger också en mer överskådlig och lättfattlig bild av vad som gäller. Vid problem på arbetsplatsen finns också en klar och ordnad process för att lösa dessa. I sådana lägen har ett medlemsföretag i Installatörsföretagen tillgång till stöd och råd från våra erfarna företagsrådgivare och vår arbetsmarknadsavdelning. 

– Det här är ett avtal som är anpassat efter larm- och säkerhetsföretagens behov. På vår sida har vi lång erfarenhet av och omfattande kompetens inom installationsbranschen. Jag hoppas att många företag tar chansen och blir en del av Installatörsföretagen, avslutar Ulf.


Vill du veta mer? Kontakta:

Ulf Nordström, Avtalsansvarig, e-post: Ulf.Nordstrom@installatorsforetagen.se

Johan Mossling, Ansvarig Tillväxt och expansion, e-post: Johan.Mossling@installatorsforetagen.se

Urban Nordlund, Medlemsvärvning, e-post: Urban.Nordlund@installatorsforetagen.se

 

 
Motverka sexuella trakasserier på ditt företag
Den senaste tiden har problemen med sexuella trakasserier lyfts genom kampanjen #metoo. Här kan du läsa en genomgång om vad du som arbetsgivare kan och ska göra för att motverka kränkande ...  Läs mer.
”Arbetskraften finns här idag – vi ska bara våga satsa på de...
Nio av tio installatörer tycker det är svårt eller mycket svårt att rekrytera ny personal. Regeringens mål med ökat bostadsbyggande, upprustning av miljonprogrammet och åtgärder för energief...  Läs mer.
Fredrik Karlsson ny chefredaktör för Elinstallatören
Här är en intervju med Fredrik Karlsson, nya chefredaktören för våra tidningar Elinstallatören och VVS-forum.  Läs mer.
EIO logga
Elektriska Installatörsorganisationen EIO
Installatörsföretagen Service i Sverige AB
Copyright © 1906-2013 | Om webbplatsen
Ringvägen 100
Box 17154
104 62 Stockholm
Tel. 08-762 76 00
Fax. 08-669 86 80
info@eio.se
Kontakta oss