Logga in på våra medlems/konsultsidor
| Glömt lösenordet?
Nyheter > Pressmeddelanden
sök på eio.se
Sök
Sajtkarta
Sajtkarta
 

Pressmeddelanden

Här är EIO:s pressmeddelanden.
 
100 000 barn drabbade – deras förskolor kan brista i elsäker...
Alla föräldrar ska kunna känna sig trygga i att de lämnar sina barn i säkra skolmiljöer men så är tyvärr inte fallet. Elektriska Installatörsorganisationens nya rapport visar att runt 2000 förskolor med upp emot 100 000 barn kan sakna grundläggande elsäkerhetsanordningar som...  Läs mer.
Bostadsboom ger mer jobb för landets elinstallatörer
Det är god fart på bostadsbyggandet i Sverige just nu. Förra årets ökade volymer ledde till att marknaden för elinstallationer kunde hålla stånd mot en väntad nedgång. I år väntas marknaden öka med tre procent, spår vårens konjunkturrapport från Elinstallatörsorganisationen,...  Läs mer.
Bygghandeln usel på att informera om elrisker
Många av de elartiklar som vanliga hemmafixare kan köpa i bygghandeln får av säkerhetsskäl bara installeras av behörig yrkesperson. Men butikerna saknar skyltning och personalen har ofta dåliga kunskaper vilket kan leda till bränder, personskador och dödsolyckor. Det visar e...  Läs mer.
Öppet brev till ministern: förbjud sympativarsel
Trots att fredsplikt råder inom elteknikbranschen sedan ett 3-årigt kollektivavtal tecknats så sent som i april i år har redan två varsel om sympatistrejk lagts i branschen. Det får konsekvenser för företagens möjligheter att växa. Nu uppmanar elteknikbranschens företag i et...  Läs mer.
EIO vill se nya regler för elteknikbranschen
Konsumenter, yrkesmän och arbetsgivare påverkas negativt av det nuvarande behörighetssystemet för elinstallatörer. I en ny rapport som presenteras i dag den 14 maj efterlyser Elektriska Installatörsorganisationen EIO en reformering av regelverket.  Läs mer.
Nytt avtal klart för tjänstemän i Installationsbranschen
Elektriska Installatörsorganisationen EIO tecknade på torsdagen den 2 maj, tillsammans med fem andra arbetsgivarorganisationer, avtal med tjänstemannaorganisationerna Unionen, Sveriges Ingenjörer och Ledarna.  Läs mer.
AVTAL KLART FÖR ELTEKNIKBRANSCHEN
Elektriska Installatörsorganisationen EIO och Elektrikerförbundet kom på måndagen överens om ett nytt Installationsavtal. Avtalet löper över 3 år och avtalsvärdet håller sig inom märket 6,8 procent.  Läs mer.
Elektrikerförbundet varslar om utvidgad strejk
Elektrikerförbundet har i dag den 22 mars lagt ett varsel om strejk som innebär en omfattande upptrappning av konflikten på installationsområdet, huvudsakligen riktat mot företag inom industrin. Facket står fast vid det oacceptabla kravet att 0,5 procent av företagens totala...  Läs mer.
Lågkonjunkturen pressar elteknikföretagen
Minskad svensk export och minskat byggande bidrar till att sänka efterfrågan på elinstallationer. Marknaden för elteknik i Sverige beräknas falla med 4 procent 2013, enligt Elektriska Installatörsorganisationen EIO:s nya konjunkturrapport som presenterades i dag den 21 mars....  Läs mer.
1 2 3 4 5 6 7
Hitta din elektriker Installera jordfelsbrytare? Byta strömbrytare? Kanske en energikalkyl på ditt hus? Eller lockar tele, data och säkerhet? Här finns kompetensen.
Sök på företag
Sök på län
Till avancerad sökning

Tron på framtiden steg kraftigt
...barometerindikator steg till sin högsta nivå på ett år under decem...
Behörighetssystemet moderniseras
Regeringens enmansutredare av ...Bo Diczfalusy, är snart klar. Han sk...
Elteknikbranschen tar krafttag om samhällsansvar
Byggnader – de drar 30 procent av Sveriges energi. Därför är det avgör...
Mycket väsen runt fiber
Under 2014 har de svenska stadsnäten satsat drygt en miljard kronor på...
EIO logga
Elektriska Installatörsorganisationen EIO
EIO Medlemsservice AB
Copyright © 1906-2013 | Om webbplatsen
Rosenlundsgatan 40
Box 17537
118 91 Stockholm
Tel. 08-762 75 00
Fax. 08-668 86 17
info@eio.se
Kontakta oss