Logga in på våra medlems/konsultsidor
Glömt lösenordet? Skapa konto
Nyheter > EIO i media
sök på eio.se
Sök
Sajtkarta
Sajtkarta
 

EIO i media

2012-07-19
Sommarstugefixare – sluta fuska med elen
Debattören: Varannan svensk man har gjort installationer de inte borde.
Många installerar sin egen el. Men med den hemmadragna elen kommer också de dolda dödsfällorna. Och de blir tyvärr allt fler. Skillnaden mellan dåligt installerad el och andra byggfel är att el inte bara kan orsaka materiella skador, utan sätta liv i fara. Elfel är en av de vanligaste orsakerna till bränder, och det finns också risker för farliga stötar.

Läs Jan Siezings artikel på Aftonbladet Debatt


2012-07-03
Allt fler hemmafixare försöker leka elektriker
Riskerna ökar när amatörer installerar ”fulel” själva.
Sommaren innebär högsäsong för alla hemmafixare. Men när amatörer ger sig på elinstallationerna kan det bli dyrt – och rent av livsfarligt. – Antalet felaktiga
elinstallationer ökar, säger Jan Siezing på branschorganisationen EIO.

Läs artikeln i tidningen Mitt i


2012-07-01
Almedalen har begåvats med sin alldeles egna biktkur.
Tanken är att den som ska bikta sig ska erkänna sina (el)synder.

Läs blogginlägget på Aftonbladets.se


2012-02-07
"Byggfacken raserar den svenska modellen" 
Debattartikeln publicerades i SvD om att byggfacken begär nästan en procentenhet högre löneökningar än vad industrifacken förhandlat fram. Detta kan slå undan benen för näringen i en redan tuff ekonomisk period. Dessutom är det ett frontalangrepp på den svenska modellen.

Läs debattartikeln på SvD Debatt här


2011-11-28
"Elektrikerna struntar i mänskliga rättigheter"
En debattartikeln publicerades i Aftonbladet om målet i Arbetsdomstolen som gäller rätten för tusentals Elektriker att själva bestämma över sin lön. Elektrikerförbundet kräver att elektriker ska betala arvoden för fackets granskning av ackordslöner – även om elektrikerna inte är medlemmar i facket och även om de inte arbetar på ackord.

Läs Åsa Kjellberg-Kahns debattartikel i Aftonbladet här


2011-11-26
"Era personangrepp släcker inga elbränder"
Svenska Elektrikerförbundet ,SEF, anser att den certifiering som branschen själv förhandlat fram är tillräcklig för att öka elsäkerheten. Det är den inte. Den elektrikerlegitimationen som vi vill införa är mycket mer. Läs hela vår debattartikel på SVT Debatt.

Läs debattartikeln på SVT Debatt här2011-11-21
Regeringens ansvar att stoppa livsfarliga fejk-elektriker
Läs EIO:s debattartikel på SVT Debatt där vi kräver att energiminister Anna-Karin Hatt och regeringen ska införa elektrikerlegitimationer för att stoppa "fulel" och elbränder.

Läs EIOs debattartikel i SVD Debatt här


2011-11-11
Elbränderna ökar
Svenska Dagbladet rapporterar den 11 november 2011 om att elbränderna i svenska hem ökar. Sannolikt förklaras en stor del av dem av hemmafixartrenden och av ej professionella renoveringar. Elektriska Installatörsorgansationen EIO välkomnar debatten kring elsäkerheten i våra bostäder och föreslår att elen alltid ska besiktigas vid överlåtelser av villor och småhus.

Klicka här för att läsa artikeln i SVD

Klicka här för att läsa EIOs svar på SVDs artikel


2011-11-11
”Slöseri att inte genast införa timdebitering av hushållsel”
I en rapport till regeringen föreslår Sven-Olof Fridolfsson och Thomas Tangerås att elbolagen omgående ska tvingas erbjuda hushållen timvis debitering. Att inte göra det är ett resurs-slöseri. Med timdebitering skulle hushållen kunna förskjuta elförbrukningen till tid på dygnet när priset är lågt som dessutom bidrar till ett bättre utnyttjande av produktionskapaciteten. Elteknikbranschen kan ge företag och konsumenter denna möjlighet. Det finns till exempel redan teknik för att låta tvätt- eller diskmaskinen gå igång automatiskt när elpriset är som lägst. Men det har hittills varit meningslöst att satsa på denna teknik eftersom priset inte varierar. Om förslaget genomförs kan det snart bli verklighet.

Klicka här för att läsa artikeln på DN.se


2011-10-02
Så köper du renoveringstjänster bäst
Elinstallationer ska utföras av elektriker med behörighet från Elsäkerhetsverket. Seriösa elföretag är oftast medlemmar i EIO, Elektriska Installatörsorganisationen.

Klicka här för att läsa DNs artikel


2011-10-02
Hitta rätt hantverkare till renoveringsjobbet
Håll koll på timdebiteringen, skriv avtal på rätt sätt, vänd dig till rätt instans om du vill klaga och lägg tid på att hitta bästa företaget.

Klicka här för att läsa DNs artikel


2011-09-30
Hantverkarna optimistiska trots krisen
Ökningen av rot-jobb börjar nu mattas av. Regeringen
räknar med att utbetalningarna för husjobben – det vill säga rut och rot tillsammans – kommer att minska från 16 miljarder 2011 till 10 miljarder 2015.

Klicka här för att läsa DNs artikel


Riskerna ökar när amatörer installerar ”fulel” själva.Sommaren innebär högsäsong för alla hemmafixare. Men när amatörer ger sig på elinstallationerna kan det bli dyrt – och rent av livsfarligt. – Antalet felaktigaelinstallationer ökar, säger Jan Siezing på branschorganisationen EIO.Tanken är att den som ska bikta sig ska erkänna sina (el)synder.
I en rapport till regeringen föreslår Sven-Olof Fridolfsson och Thomas Tangerås att elbolagen omgående ska tvingas erbjuda hushållen timvis debitering. Att inte göra det är ett resurs-slöseri. Med timdebitering skulle hushållen kunna förskjuta elförbrukningen till tid på dygnet när priset är lågt som dessutom bidrar till ett bättre utnyttjande av produktionskapaciteten. Elteknikbranschen kan ge företag och konsumenter denna möjlighet. Det finns till exempel redan teknik för att låta tvätt- eller diskmaskinen gå igång automatiskt när elpriset är som lägst. Men det har hittills varit meningslöst att satsa på denna teknik eftersom priset inte varierar. Om förslaget genomförs kan det snart bli verklighet. Elinstallationer ska utföras av elektriker med behörighet från Elsäkerhetsverket. Seriösa elföretag är oftast medlemmar i EIO, Elektriska Installatörsorganisationen. Håll koll på timdebiteringen, skriv avtal på rätt sätt, vänd dig till rätt instans om du vill klaga och lägg tid på att hitta bästa företaget. Ökningen av rot-jobb börjar nu mattas av. Regeringen räknar med att utbetalningarna för husjobben – det vill säga rut och rot tillsammans – kommer att minska från 16 miljarder 2011 till 10 miljarder 2015.
EIO logga
Elektriska Installatörsorganisationen EIO
Installatörsföretagen Service i Sverige AB
Copyright © 1906-2013 | Om webbplatsen
Ringvägen 100
Box 17154
104 62 Stockholm
Tel. 08-762 76 00
Fax. 08-669 86 80
info@eio.se
Kontakta oss